Paskalya Turu Fırsatları

Çıkış Tarihi
PASKALYA TURU FIRSATLARI LİSTELENİYOR


KATEGORİLER
SÜRE
TOPLAM FİYAT
Paskalya Turu Fırsatları

Hristiyanlık dininde en eski bayramlardan olan Paskalya, Hz. İsa’nın çarmıha gerilişinden 3 gün sonra dirilmesinin kutlandığı bayramdır. Paskalya dönemi genellikle Mart ayı sonundan Nisan ayı sonuna kadar olan dönemde kutlanır. Her sene aynı tarihte gerçekleşmez. Diğer ülkelerde çoğunlukla Pazar günü kutlanır. Paskalya’nın diğer adları Kıyam Yortusu, Diriliş Günü veya Diriliş Pazarı olarak değişmektedir.

Paskalya’nın Anlamı Nedir?

Hristiyanlıktaki bu bayram çok eski tarihlere dayanmaktadır. Hristiyanlıkta bu bayram değişime uğramadan günümüze kadar varlığını devam ettiriyor. Hristiyanlar tarafından en önemli bayram olarak niteleniyor. Eski yıllarda kullanılan takvimler şimdi kullanılandan farklı olduğu için, kutlandığı tarih sabit değildir. Belirli bir düzen ile kutlanır ama her yıl tarihleri farklı olur.

Paskalya Bayramı Ne Zaman Kutlanıyor?

Genel anlamda her yıl Mart ayı ile Nisan sonu arasında kutlanır. Dolunay baz alınır. Kış mevsimi bitişi 21 Mart kabul edildiğinden bu tarihten sonraki dolunaydan sonra ilk Pazar Paskalya bayramı kutlanır. Paskalya Bayramı’nda kilisede bir araya gelinir ve bayram kutlanır. Ortodoks kiliseleri ve Katolik Kiliseleri bayramı farklı zamanlarda kutlar.

Paskalya Kutlaması Nasıl Yapılır?

Paskalya bayramı dini bir bayramdır fakat kutlandığı ülkeye göre kutlanış şekli değişkenlik gösteriyor. Çikolatadan yapılan Paskalya tavşanları, çeşitli renk ve desenlerde boyanan Paskalya yumurtaları, evlerde pişirilen, mis gibi kokan Paskalya çörekleri ile Paskalya bayramı kutlanır. Aileler birbirlerine bu hediyeleri verirler.

Mumlar yakılır ve dualar edilir. Özellikle Paskalya yumurtaları artık bu bayramın sembolleşmiş öğesidir ve tüm dünya tarafından bilinir. Paskalya döneminde beş haftalık Büyük Perhiz yapılır, son hafta ise Kutsal Hafta olarak adlandırılır. Diriliş gününde Paskalya sona erer. Süryaniler ise; Paskalya Bayramını Temmuz ayında kutlarlar. Bu Paskalyaya Meryem Ana Paskalyası ’da denir. Bu dönemde ülkemize Paskalya turları düzenlenir. Ülkemizden de yurtdışına turlar düzenlenir.

Katolik inancında Paskalya gecesinde ayinler düzenlenir, kutsamalar yapılır. Vaftizler bu gecede gerçekleştirilir. Mumlar yakılır. Rum ve Ortodoks kiliselerinde farklı olarak; kilisede düzenlenen gece ayinlerinden sonra kilise dışında da bir Paskalya ayini yapılır ve ayin alayı düzenlenir. Kilisedeki ayin bittikten sonra kilise dışına çıkarken mum yakılmaz, ışık kullanılmaz. Kilise dışındaki ayin bitip geri dönülürken sanki güneş parlıyormuş gibi yüzlerce mum yakılır.

Türkiye’ye Paskalya Turları Düzenlenen Önemli Kiliselerden Bazıları

Marmara Bölgesi

Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi
Aya İrini
Aya Triada
Aya Yorgi
Kanlı Kilisesi
Saint Antoine Katolik Kilisesi
Balıklı Meryem Ana Rum Manastırı
Ayios Konstantinos Kilisesi
Ayia Eleni Kilisesi
Edirnekapı Aya Yorgi Kilisesi
Ayvansaray Aya Dimitri Kilisesi
Panayia İsodion Kilisesi- Galatasaray
Panagia Avangelistria
Yeniköy Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi
Aya Triada
Heybeliada Ayios Nikolaos Rum Ortodoks Kilisesi
Aya Dimitri- Büyükada
Balıklı Hagia Khaealampos
Hristos Genesis
Saint Benoit
Saint Esprit
Santa Maria
Notre Dame de l’Assumtion
Bomonti Gürcü Katolik Lisesi
Karaköy Aya Nikola Kilisesi

Akdeniz Bölgesi

Noel Baba Kilisesi
Bebekli Kilise

Ege Bölgesi

Aya Fotini
Aziz Yuhanna Katedrali
Bayındır Ermeni Kilisesi
Saint Helen Katolik Kilisesi
Diyarbakır Mar Petyun Keldani Kilisesi
Mardin Deyrülzafaran Manastırı Kilisesi
Antakya Ortodoks Kilisesi

Sitemize özel avantaj paketleri ile tur firmalarının yurtiçi Paskalya turları seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Yurtdışı Paskalya Turları

Paskalya turları için en fazla tercih edilen turlar; Mayorka turu, Madrid Turu, Barcelona Turu olarak sıralanır. Paskalya turları ile ilgili detaylı bilgilere tatilfirsatlari.com sitesinden ulaşabilirsiniz. Tur firmalarının sitemiz için özel olarak düzenlediği fırsatlardan siz de faydalanın!