Gap Turları

Çıkış Tarihi
GAP TURLARI LİSTELENİYOR


KATEGORİLER
SÜRE
TOPLAM FİYAT
Gap Turu Fırsatları
Ülkemizin Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan tarihi alanlar için düzenlenen gezilere Gap turları denir. Bu turlar, Yüz yıllardır medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan il ve mekânları kapsamaktadır. Özellikle de Güneydoğu’da bulunan tüm kültürel miraslar, söz konusu geziler sayesinde yakından incelenebilmektedir. Başta Diyarbakır olmak üzere, Batman, Mardin Şanlıurfa ve Gaziantep gibi bölgede bulunan tüm illerin yakın tarihi noktasında bilgi edinilmektedir. Ayrıca Gap turları oldukça ekonomik fiyatlar ile gerçekleştirilmektedir. Gezilerin genel formatı tarihi konuklar, camiler ve antik kentler ve dağlar gibi merak uyandırıcı alanların yakından incelenmesini sağlamaktır. Dünya kültürlerini de içerisinde barındıran Güneydoğu Anadolu bölgesinde sayısız görülmesi gereken eser bulunmaktadır. Örneğin Hasankeyf, Nemrut ve Van gölü sadece bunlardan bir kaçıdır. Turlara katılan bireyler, yöresel bilgiler noktasında zenginleştirilmekte ve kültür mirası listesinde bulunan yapıları yakından görme fırsatı bulmaktadır. Keyifli bir seyahat olan Gap Turları, yaklaşık 2 ile 10 gün arasında değişen gün sayısı kadar sürmektedir.
Gap Turu Fırsatları için yılın oniki ayı bizi takip etmeniz gerekmektedir, her hafta düzenlenen Gap turları için  %25 Kaparo verip geri kalanını otobüste tamamlayabilirsiniz. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen misafirler için tüm kartlara 18 aya varan taksit seçenekleri sunulmaktadır. 

Gap Turu
Dolu Dolu Büyük Gap Turu ile gezeceğimiz yerler şöyledir; Adana, Taşköprü, Sabancı Camii, Antakya, Asi Nehri, Habibi Neccar Camii, Saint Pierre Kililesi, Harbiye Şelalesi, Islahiye, Gaziantep, Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kalesi, Hz. Yuşa Türbesi, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı, Tahmis Kahvehanesi, Birecik Köprüsü, Kelaynak Kuşları, Halfeti Tekne Turu, Rum Kale, Batık Minare, Atatürk Barajı, Adıyaman, Kahta, Nemrut Dağı'nda Gün Doğumu, Arsameia, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Göbekli Tepe, Harran Kalesi, Konik Kubbeli Evler, Harran Höyüğü, Harran Üniversitesi, Rasat Kulesi, Balıklıgöl, Ayn-ı Zeliha Gölü, Mevlüd-i Halil Camii, Hz.İbrahim Makamı, Urfa Çarşıları, Gümrükhan, Sıra Gecesi, Viranşehir, Kızıltepe, Deyrul Zaferhan Manastırı, Kasımiye Medresesi, Diyarbakır Kapı, Şeyh Çabuk Camii, Cumbalı Ev, Mardin Ulu Camii, Tellallar Çarşısı, Abbaralar, Şehidiye Camii, Şahtana Konağı, Mardin Çarşıları, Savur Kapı, Midyat, Hasankeyf Kalesi, Batman, Diyarbakır Surları, Cahit Sıtkı Tarancı Evi, Diyarbakır Ulu Camii, Dört Ayaklı Minare, Mardin Kapı, On Gözlü Köprü, Hevsel Bahçeleri, Keçi Burcu, Benu Sen Burcu, Urfa Kapı, Ergani, Hazar Gölü, Elazığ, Harput Kalesi, Kurşunlu Camii, Ulu Camii, Meryemana Kilisesi, Keban Barajı, Pertek, Tunceli, Cem Evi, Munzur Vadisi Milli Parkı, Hozat, Çemişgezek, Kemaliye, Karanlık Kanyon, Tekne Turu, Taş Yol, Apçağa Köyü, Mani Yolu, Lökhane, Divriği, Ulu Cami ve Şifahanesini, Sivas, Ulu Camii, Taşhan, Buruciye Medresesi, Çifte Minare, Sivas Kongre Binası, Yıldızeli, Yerköy, Kırıkkale, Ankara ve istanbul'da turumuz sona eriyor.
Rüya Gibi Gap Turu, Kuzey Mezopotamya Gap Turu, Fırtına Gibi Gap Turu, Uçaklı Gap Turu ile Tarihte Yolculuk adı altında hem otobüs ile hemde uçaklı Gap turu yapılmaktadır ve birçok ilimizi kapsayan geniş ve uzun turlar daha çok tercih edilmektedir. Klasik Gap Turu, Büyük Gap Turu, Uçaklı Gap Turu gibi turlarımız yılın oniki ayı sürmektedir. 

Uçaklı Gap Turları
Ramazan Bayramı Gap Turu
Kurban Bayramı Gap Turu
Sömestr Gap Turu
19 Mayıs Gap Turu
23 Nisan Gap Turu
29 Ekim Gap Turu

Butik Gap Turları
Butik Turlar ile nerede ise size özel olarak düzenlenen turlardır, maximum 12 kişi ile yapılan bu özel turlara dilerseniz sadece sizin ailenize vaya arkadaşlarınıza özel olarak da düzenleyebiliriz. Butik Adana Turu, Butik Hatay Turu, Butik Antep Turu, Butik Urfa Turu, Butik Mardin Turu bu turların en başında yer almaktadır. Butik Gap turları ile özellikle bölgenin en önemli yemeklerini yeme imkanınada sahip olacaksınız. Adana Kebap Mersin Tantuni, Hatay Tepsi Kebabı, Antakya Künefesi, Gaziantep Baklavası, Urfa Ciğeri, Mardin Badem Şekeri bunlara örnek olarak gösterebiliriz.  

Gap Ne Demek? Gap Bölgesi Neresi?
GAP Güney Doğu Anadolu Kalkınma Projesi demektir, 9 ilimizi kapsayan Gap bölgesinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Diyarbakır, Siirt, Şırnak illerimiz kapsan ve 1989 yılında bölgenin kalkınması için başlatılan bu projede Sanayi, Tarım, Eğitim, Ulaştırma, Sağlık, Kırsal ve Kentsel Alt yapılarıda içinde bulunan bir projedir. Gap projesinin temel hedefleri arasında bölgede bulunan Fırat ve Dijle nehirleri başta olmak üzere su kaynaklarını kullanarak bölgede yaşayan insanlarımızın gelir düzeyini yükseltmek ve kaliteli bir yaşam sağlamaktır. Biz seyahat acenteleri olarak da bu projeye destek vermek amaçlı batıda yaşayan insanlartı bölgeye götürerek bir nebzede olsa faydamızın olduğunu bilmek bizlere gurur vermiştir. Tatilfirsatları olarak Gap bölgesine yılın oniki ayı tur yaparak destek olmaya devam ediyoruz. 

Tarihi Gap Bölgesinin Ünlü Yapıları 
Bölgede bulunan tarihi yapıların sayısı oldukça fazladır. Geçmiş medeniyetlere ev sahipliği yapan Güneydoğu Anadolu coğrafyası, zengin turizm alanlarına sahiptir. Gap turları sayesinde bu alanların her biri gezilmekte ve geçmişten günümüze kadar gelen tarihi noktasında bilgi edinilmektedir. Özellikle de Anadolu kültürüne merak salan bireyler için düzenlenen söz konusu turlar, pek çok avantajı da beraberinde getirmektedir. 

Hasankeyf Turları
Batman’ın ilçesi olan Hasankeyf, Dicle nehrini ortadan ikiye ayırmakta ve 10.000 yıla tekabül eden tarihe ve kültürel zenginliklere sahiptir. Ayrıca bölgede gezip görülmesi gereken en önemli eserlerden biridir. 2020 Yılında sular altında kalan Hasankeyf için tekne turları düzenlemektir, bu tarihi dokuyu yakından görebilmek adına tekne turlarına katılabilirsiniz. 

Halfeti Tekne Turu
Urfa ilimize bağlı olan Birecik toprakları içinde bulunan Halfeti Birecik barajının yapılması ile 2000 yılında sular altında kalmıştır. Halfeti romalılar zamanına kadar dayanan tarihi vardır 395 yılında Bizans topraklarında kalmıştır ve şimdilerde batık şehir olarak bilinen Halfeti'de turistler için tekne turları düzenlenmektedir. Ülkemizde çok sevilen Sanatçılarımızdan rahmetli MÜSLÜM GÜRSES Urfa Birecik Halfetilidir. 

Gaziantep Bakırcılar Çarşısı
Gaziantep denilince aklımıza ilk önce bakırcılar çarşısı gelmektedir, yıllar birbirini kovalar babadan oğula ustadan kalfaya çırağına varıncaya kadar herkes bakır dövme sanatını birbirine öğretmektedir, tamamen el işçiliği ile üretilen tepsile maşrafalar yemek takımları el emeği göz nuru ile üretilir. Gurme şehri olarak bilinen şehirde en önemli görülecek yerlerin başında yer alır Bakırcılar çarşısı günümüzde halen çarşının içinde imalat gözününüz önünde yapılmaktadır. 

Nemrut Dağı Turları
Adıyaman ilinin Kahra ilçesinde yer almaktadır 2.150 metre yüksekliğinde olan Nemrut Dağı, Kahta ilçesinde Ankar dağları civarında Toros dağlarının eteğinde yer almaktadır. milattan önce de pek çok krallığı ev sahipliği yapmıştır. 1987 Yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edildikten bir yıl sonra Milli Parklar tarafından korunmaya alınmıştır.  Özellikle de Yunan ve Perslerin heykelleri hala bulunmaktadır. Dünya mirası listesinin de önde gelen tarihi alanlardan biri olan Nemrut dağı, düzenlenen Gap Turları sayesinde gezilebilmektedir. 

Harran Ovası
Bölgenin en eski kültürel alanlarından biri olan Harran ovası, milattan önceki dönemlerde kadar elveren bir tarihe sahiptir. Suriye sınırına kadar uzanmakla beraber, Şanlı Urfa’nın en geniş ovalarından biridir. Güneydoğu Anadolu bölgesinin gezilmesi gerekenler listesinin de başında yer almaktadır.  Ayrıca kapılarını pek çok turiste de her yaz açmaktadır. Dünyanın ilk İslam Üniversitesi olarak bilinen Harran üniversitesinin kalıntılarını görmek için Harran Konuk evine gidiyoruz ve tarihimiz ile yüzleşiyoruz. 

Mardin Evleri
Sarı kalker taşından yapılan ve görünümü ile insanları mest eden Mardin evleri de diğer tarihi eserler gibi, çok eski bir geçmişe sahiptir. Günümüze kadar dayanıklılık gösteren Mardin evleri, otantik yapıları ve farklı mimarisi ile de her yıl binlerce ziyaretçi akımına uğramaktadır. Ayrıca bölgenin kalkınmasında ve gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. 

Urfa Sıra Gecesi

Göbeklitepe

Harran Ovası

Eski Mardin 

Midyat

Diyarbakır Surlar

Hatay Künefe

Gaziantep Zeugma Müzesi


Urfa Balıklı Göl Turları
Hz. İbrahim’in ataşe atıldığında düştüğü yere verilen isimdir. Bu yüzden de içerisinde yer alan balıklar kutsal sayılmaktadır, Bu balıklar kutsal sayıldığından halk tarafından yenilmez.  RivayeteBölgenin en çok dikkat çeken alanlarından biri olan balıklı göl, Gap turları dâhilinde de gezilebilmekte ve tarihi dokusu incelenebilmektedir. Balıklıgöl 150 metre uzunluğunda 30 metre genişliğinde ortalama 3 ila 5 metre derinliği bulunmaktadır. Şehirde bilinen rivayete göre Hz. İbrahim peygamber ateşe atıldıktan sonra bir mucize gerçekleşir ve etraf güllük gülistanlık olduğu söylenir ve burasınında şimdiki Balıklıgöl olduğu kulaktan kulaga bizlere kadar ulaşmıştır. Balıklıgöl özellikle Bayramlarda ve Kandillerde yoğun ziyaretçi akınına uğrar. 

Gap Turları ile Gezilebilen Diğer Alanlar
Fırfırlı Camii
Urfa Kalesi
Fırat Nehri
Karakuş Tümülüsü
Adıyaman Ulu Camii
Perre Antik Kenti
Tarihi Millet Hanı
Zincirli Bedesten
Mitras Tapınağı
Behram Paşa Camii
Ahmed Arif Müzesi
Sülüklü Han
Mesudiye Medresesi
Mar Petyun Keldani Kilisesi
Surp Giragos Ermeni Kilisesi
Latifiye Medresesi
Deyrulzafaran Manastırı
Savurkapı Medresesi
Mor Kiryakus Manastırı ve diğerleri…

Gap Turları 
Belki en ekonomik gezler arasında yer alan Gap turları, cüzi rakamlar ile gerçekleştirilmektedir. Çeşitli zaman dilimlerinde de acenteler tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Tamamen bölgenin tanıtılmasını amaçlayan söz konusu bu geziler, normal bir tur ücretlerine oranla bir hayli düşüktür. Ayrıca erken rezervasyon yaptıran turistlere ek indirimlerde uygulanmaktadır. Geçmiş tarihi merak eden bireyler, Gap turları projeleri sayesinde Güneydoğu Anadolu bölgesinin tüm doğal güzelliklerini görme şansı bulabilirler. Ayrıca pek çok firma ve internet sitesi, gezi tarihleri ile ilgili detaylı bilgiler vermektedir. Ancak en ucuz fırsatlar ile Gap Turu fırsatlarını sitemiz üzerinden yakalayabilirsiniz. TatilFırsatları.Com Otobüsle Gap turları, Uçaklı Gap turları, Butik Gap turları, Gurme Gap Turları olarak birçok farklı tur alternatiflerini sunmaktadır. 

Nasıl Ucuza Gidebilirim?
Hali hazırda ucuz bir gezi organizasyonları olan Gap turları, çeşitli indirim siteleri ve kuponları sayesinde de daha da ekonomik bir fırsat haline gelmektedir. Hemen bu fırsat kuponlarını satın alarak, düzenlenen tur paketlerinden ucuz fiyatlar ile faydalanma şansı bulabilirsiniz. Ayrıca aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte gidebilir ve kişi sayısına göre değişen indirimlerden de yararlanabilirsiniz. Gap turu fırsatlarından yararlanmak için üst kısımda bulunan turları inceleyebilirsiniz. Her sene eylül ayı sonu ekim ayı başında açıklanan erken Rezervasyon Gap Turları Fırsatları ile %60 varan indirimlerden yararlanabilirsiniz. Erken Rezervasyon Sigortası ile sorgusuz şartsın 72 saat önceden almış olduğunuz Gap Turunu iptal edebilirsiniz. Erken rezervasyon sigortası Uçaklı turları kapsamamaktadır.